Afgelopen jaar was het een enorm succes; met honderden kerstmannen saamhorig wandelend door Hoofddorp. De samenwerkende Haarlemmermeerse Rotary Clubs hebben voor dit kleurrijke evenement de handen ineen geslagen. Een mooi staaltje samenwerken binnen de Haarlemmermeer denken wij!

Dit jaar kunt u vrijdag 21 december alvast in uw agenda noteren, want dan gaat er weer gelopen worden voor het goede doel.

Kerstfeest in je buurthuis

Het goede doel vinden, plus daarbij in de kerstsfeer blijven, was een gemakkelijke keuze. Wist u dat er in de Haarlemmermeer meer dan 25 buurthuizen zijn, waar tientallen vrijwilligers dagelijks gasten ontvangen die heel even niet alleen thuis willen zijn? Kerst is voor velen een periode van eenzaamheid, waar de buurthuizen een prachtige aanvulling zijn om kerst te kunnen vieren met bekenden en onbekenden. Het leren kennen van andere mensen, het sluiten van vriendschappen, het luisteren naar een ander en gehoord worden. Dit zijn allemaal zaken waar buurthuizen een belangrijke rol in spelen.

Al het geld wat zal worden opgehaald via deelnemers en sponsoren, wordt direct aan de diverse buurthuizen geschonken om zodoende iets extra’s te kunnen doen tijdens de kerst. Een mooi gerecht bij het diner, een aangeboden welkomstdrankje, feestelijke aankleding van de ruimte, een bemoedigende kaart voor iemand die niet aanwezig kan zijn, een vergoeding voor vervoer voor diegene die krap bij kas zit en graag aanwezig wil zijn of wellicht een klein presentje na afloop van de middag of avond. Er zijn legio dingen te verzinnen om mensen tijdens de kerst te kunnen verrassen en de kerstgedachte te kunnen delen.

Meelopen op 21 december?

Wil je meelopen? Het Santa Pak krijg je van de samenwerkende Haarlemmermeerse Rotary Clubs en kun je een paar dagen van tevoren of op de avond zelf ophalen op het Raadhuisplein. De kosten voor deelname, incl. het kerstpak en de nodige versnaperingen tijdens de wandeling, bedragen € 10,– p.p. en iedereen is welkom om mee te lopen!  Met honderden kerstmannen door de straten van Hoofddorp, lopend om zodoende zoveel mogelijk mensen een onvergetelijke kerst te bezorgen! Wie wil dat nou niet?